maanantai 30. kesäkuuta 2014

Haaste 4 - Laura

Hannan haaste oli vähän jännittävä. Ai ei sitä luottokaavaa, jota käytän 99% ajasta omiin yläosiini? Ei tuttuja kankaita? Pitäiskö vielä ommella käsin, jotta olisi mahdollisimman extremeä..? ;) (tämä kolahti omaan nilkkaani, jouduin omepelemaan myös käsin!) Hetken pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että on aika tarttua sarvista sitä härkää, jonka ihan itse itselleni vuoden alussa nimesin. En nyt enää löydä Facebookista sitä keskustelua, mutta totesin jotain sen suuntaista kuin tämän vuoden aikana aion ommella itselleni joustamattomasta kankaasta hyvin istuvat housut. Selvä, niitä housuja sitten.


Kaavoitusta en tohtinut ihan alusta asti itse kokeilla vielä, koskaan en nimittäin vastaavanlaisia housuja ollut ommellut. Jonkinlainen visio minulla oli, joten sukelsin muutaman hassun kaavalehteni kimppuun. Sömnadsmagasin 3/2013 oli sitten se, josta tärppäsi. Cigarettbyxa-nimiset pöksyt sieltä minulle huhuilivat sen verran kovaan ääneen, että päätin kokeilla. Muokkasin kaavaa hitusen jo piirtovaiheessa: lisäsin lahkeisiin pituutta jokusen sentin ja jätin lopulta takataskut (vale) pois kokonaan.

Klikkaa tästä nähdäksesi ylläolevan kuvan isompana.


Housujen kangas on löydetty paikallisen kirpparin tee se itse -nurkkauksen valtavasta kangasläjästä. En tosiaan tiedä mitä se on, mutta polttotestin perusteella jotain luonnonkuituista. Se on pehmoista iholla ja muistuttaa ehkä jonkinlaista pukukangasta... en tiedä, mutta housukankaaksi sen jokunen viikko sitten ostin! Taskuissa ja vyötärön sisäpuolella on Eurokankaan palalaarista löydettyä puuvillaa.

Pöksyissä on myös piilovetoketju, joka voisi olla enemmänkin piilossa. En omista edelleenkään minkäänlaista vetoketjunpaininjalkaa, joten toisinaan on hiukan hankaluuksia, mutta ei se minun silmääni hirveästi häiritse. Pikkuinen loppusilaus näistä vielä puuttuu, sillä vetoketjun yläpuolelle on tulossa sellainen pieni metallihakanen, kunhan vain muistan käydä ostamassa.


Mitä uutta näiden tekemisessä sitten oli? En ollut aiemmin tehnyt housuja joustamattomasta materiaalista, en käyttänyt kyseisen lehden kaavoja (saati selvinnyt ruotsinkielisistä ompeluohjeista! onneksi sain apua ompelujärjestyksen kanssa, muuten en niistä olisikaan selvinnyt), en ommellut piilovetoketjua, en ommellut tuollaista vyötärökaitaletta... Lista olisi oikeasti ihan loputon. En ole aiemmin käyttänyt tällaista materiaalia, eikä minulla ollut mitään hajua kuinka sitä pitäisi käsitellä. Se selvisi kuitenkin esipesusta mallikkaasti, ja silityslämpötilakin löytyi mallitilkkuun kokeilemalla. En pilannut ihanaa kangasta, hurraa!

Uutta on myös housujen malli - yleensä suosin kapeita, farkkumaisia housuja tai leggingsejä, mutta olen pitkään haaveillut tällaisista vähän porkkanamallisista pappahousuista. Lantioni on kehoni levein osa jo muutenkin, joten sen korostaminen tällä mallilla on vähän hermostuttanut minua aiemmin, mutta eipä tämä nyt mitenkään kamalalta näytä. Mieheltäkin sain hyväksyvän arvion, joten ihan menestys näistä lopulta tuli! Istuvuuteen olen erityisen tyytyväinen, ei näistä kuvista nyt edes välity se miten ne ovat kuin hanska päällä juuri oikeista kohdista. Hyvä kaava!


Sellaiset vähän yllättävätkin pöksyt. Mitäs tykkäätte? :)

10 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä aivan huikeat! Mieski kehuu vierestä (:

    VastaaPoista
  2. Tykkään! Hienon näköiset pöksyt, sopivat sinulle hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nyt täytyy vain opetella käyttämään näitä ja yhdistelemään omaan kaappiin :D

      Poista
  3. Hienot pöksyt ja tosi rennon näköiset!:)

    VastaaPoista
  4. Ihanan malliset housut, istuu todella hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itse vähän hämilläni tästä istuvuudesta, miten sattuikin kerralla niin hyvin :) todella harvoin löydän valmiskaavoja, jotka istuisi kunnolla päälle.

      Poista