tiistai 3. kesäkuuta 2014

Haaste 4 - Hanna

Kesäkuun alussa oli minun vuoroni esittää haaste, joka kuului näin:

Try something new! 
Nyt ei turvauduta luottokaavaan eikä tehdä tuttuja koristuksia. Sen sijaan kokeillaan jotain uutta ja opetellaan erilaisia juttuja! Toteuta siis ompelus, josta löytyy kolme sellaista asiaa, jollaista et ole ennen tehnyt (tai ainakaan montaa kertaa). Kokeilun kohteena voi olla ihkauusi kaava, jokin tekniikka, uudenlainen yksityiskohta tai ihan mitä vain keksit. Yllätä itsesi!

Haastava juttu itselleni ainakin, sillä tartun helposti hyväksi havaittuihin kaavoihin ja toistan jo nähtyjä jippoja.  Pitkään mielessäni oli muhinut ajatus siistimmästä hupparista, sellaisesta mikä toimisi kesällä takkinakin. Työhön tarttuminen kuitenkin viipyi ja viipyi, joten tämä haaste tuli juuri oikeaan kohtaan saaden minut ottamaan harppauksen ulos tutusta ja turvallisesta.

Mitäs uutta minä sitten tein? Ensimmäisenä etsin sopivan kaavan muokattavakseni ja lopulta sellainen löytyi Ob 5/12 lehdestä, jossa oli Luxury flowers-takkikaava. Taskut antoivat oman haasteensa, sillä en ollut aiemmin kokeillut sisäpussillisia taskuja saati ommellut niihin vetoketjuja. Ensimmäistä kertaa peitin saumanvarat tikkaamalla päälle koristenauhan (olen kauan miettinyt kuinka se tehdään siististi ja vihdoin keksin vaihtaa alalangan saman väriseksi kuin vaatteen ulkopuoli. Niin yksinkertaista se olikin!) 

Hommaan ryhtyminen jännitti kauhiasti, sillä olin varma, että kaikki edellä mainittu on v a i k e a a.
Tuskailin koon kanssa  ja nyrjäytin melkein aivoni ompelujärjestystä miettiessäni (ohjeesta ei juuri apua ollut, sillä niin monta muutosta omaan versiooni tuli. Isoimpana vuorin pois jättäminen.) Alkuun päästyäni sain ilokseni kuitenkin huomata, että eipäs ollutkaan niin hankalaa!


Entäs se lopputulos? Sanoisin, että tämä on puhdasta rakkautta ♥ 
Pidän tästä ihan valtavasti, valmis hupparitakkimikälie on juuri sellainen kun toivoin! Iso huppu (tietenkin!), kiva leikkaus, tehostetikkaukset ja taskut. Materiaalina Lillestoffin paksu ja pehmeä farkkujersey. 

Miun piti silittää huppari vielä ennen kuvaamista, mutta hups hei, unohdin...
Siellä se  keltainen huolittelunauha on, eipä vaan erotu oikein kuvasta...


Tykkään kovasti, tykkäätkö sinä?
20 kommenttia:

 1. Vau kuinka hieno. Olet kyllä taitava, niin siisti lopputulos ja todella hyvännäköinen. Mahtavia yksityiskohtia takissa. Varmasti ihana nyt käyttää ja vielä itsetehtyä !!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tykkään! Mahtava takki, on niin taitavasti ommeltu ettei sanat edes riitä. Mulle kanssa :).

  VastaaPoista
 3. Tykkään, ehdottomasti! Olen katsellut samaa kaavaa kun lehden lainasin.. Huippukiva, ja istuu sulle tosi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Kati ♥ Tuo kaava sai miut jopa tilamaan kyseisen lehden, haaveissa olisi tehdä samalla kaavalla paksumpikin takki.

   Poista
 4. Hieno takki, rento mutta siisti samalla kertaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana huppritakki! Itse tuossa katselin tuota samaista kaavaa ja tuumaisn että en taida jaksaa ruveta kaavoja piirtää. Olin jo aikeissa tänään palauttaa lehden takaisin kirjastoon. Nyttenhän tuo kaava on piirrettävä :) vastaako koko mielestäsi oikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa piirrellä :) Vastaa miusta hyvin, enemmin reilu kuin pieni. Mie jouduin kaventelemaan ja kikkailemaan esim. hihojen kanssa, kun kaava kuitenkin on joustamattomalle, niin trikoisena jäi ihan lörpöksi. Hihoissa tuntui etenkin olevan väljyyttä liikaa. Kiitos Lotta kommentistasi :)!

   Poista
 6. No nyt pääsin viimein taas koneellekin kattomaan, ja ihana on <3 plus sinä oot niin kaunis aina etten lakkaa kyllä ihmettelemästä ikinä :)

  VastaaPoista