torstai 3. heinäkuuta 2014

Teematorstai: Huh hellettä! - Laura

... tai ainakin toivoa sopisi. Heinäkuussa teemaillaan siis hellevaatteilla, jospas ne lämpimät säätkin vielä suosisivat meitä niin, että nämäkin pääsisivät käyttöön!Minun helleunivormuni on usein erittäin simppeli: rento t-paita tai toppi, farkkushortsit ja tennarit. Niillä olen hiihdellyt menemään monta kesää ja tuskin ihan heti poiskaan vaihdan. Lämpimille keleille sopivien paitojen kokoelmani on kuitenkin viimeaikoina ollut aika olematon, joten ompelin nyt pari simppeliä mallia ensihätään.

Kaava on omasta t-paitakaavastani muokattu, laitan merkinnän loppuun pienen ohjeistuksen teillekin nähtäville! Minä en tykkää yläosasta tiukoista paidoista ja tiukkoja hihoja inhoan yli kaiken, joten tämä on aika ihanteellinen malli. Kangas on Eurokankaan palalaarilöytö, mukavan ohutta ja nätisti laskeutuvaa trikoota.Toisen paidan tein Linneliltä tilatusta mielettömän kauniista Origami-trikoosta. Tämä hämmentää vieläkin vähän, en nimittäin tykkää itselläni valkopohjaisista kankaista, eikä enimmäkseen valkoinen väritys minulle juuri sovikaan. Mutta tässä se tuntui hyvältä alusta asti, eikä fiilis ole yöpaita mitenkään päin.Sovituskuvalla en voi juurikaan nyt kehua, minun oli kyllä tarkoitus kuvailla nämä vähän paremmissa olosuhteissa ulkona, mutta minkäs teet. Lämpömittari ei antanut armoa, ei shortseja ja t-paitoja vieläkään ulos!


Jos olisin pukeutunut näihin paitoihin niin kuin ajatukseni alunperin oli, olisin yhdistänyt ne tällä tavalla jo vaatekaapistani löytyviin shortseihin ja Consseihin.Mikäli sinulta löytyy hyvä t-paitakaava, on tällaisen paidan tekeminen ihan helppoa. Pidennä vain olkalinjaa kuvan osoittamalla tavalla (mittaa vaikka mittanauhalla mihin kohtaan haluat hihan loppuvan) ja kaarra kainalosta nätisti kohti vyötäröä. Tämän voi tehdä myös kapeammin tai leveämmin, ihan makukysymyksiä. Katkoviivoilla merkatut kohdat ovat vapaaehtoisia, minä tykkään lantiolta napakasta paidasta, joten kavennan helmaa alaspäin (niin että tuo helman ympärysmitta on suunnilleen sama kuin oma ympärysmittani samalta kohdalta), ja pääntie on tuollainen laajahko, venemallinen. Kannattaa kuitenkin tehdä ensin mielummin pieni pääntie ja leventää sitten, ettei vahingossa saa aikaiseksi päältä putoavaa paitaa. Ai mistäkö tiedän, krhm...

Tee samat muutokset myös takakappaleelle. Pääntietä kannattaa vain leventää, ei syventää, jotta putoamisefekti ei jälleen toistuisi.

16 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköiset paidat! Ja kiitos tuosta ohjeistuksesta, täytyy kokeilla joskus itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää on helppo ja valmistuu nopeasti! Varioidakin voi helposti pääntien muotoa muokkaamalla, ja huolitteluilla. Minä vain käänsin tässä kaikki reunat saumurin ja peittarin (+ pääntiellä framilonia) kanssa, mutta esim. erilaisilla resoreilla, rullapäärmeellä, trikoilla huolittelemalla saa taas ihan erilaista ilmettä! :)

   Poista
 2. Kivat paidat! Kyllä niitä lämpimiä päiviä on pakko tulla, kun nämä paidat ansaitsevat päästä ihmisten ilmoille.

  VastaaPoista
 3. Supersöpöt paidat ja kiitos kaavasta! Toteutukseen menee :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaavasta, pitääpä testata! Tosi kivat kankaat molemmissa paidoissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että siitä on hyötyä! Ajattelin laittaa tuohon, kun oli niin helppo photarilla piirrellä :)

   Poista
 5. Kiva että laitoit tuon muokkausohjeen. Tällaista paitaa olen kaivannutkin, nyt ei muuta kun kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että siitä on hyötyä! On helposti varioitavissa tämä malli tosiaan, joten ei kun kokeilemaan :)

   Poista
 6. Kivat paidat! Etenkin tykkään tosta alemmasta :)

  VastaaPoista