sunnuntai 31. elokuuta 2014

Haaste 6 - Hanna

Katin haaste - Back to basics - oli suorastaan kauhistus minulle!
Puuvilla tai joustamattomat kankaat yleensä ovat itselleni täysin vieraita vaateompelussa, suorastaan pelottavia. Täytyyhän sitä nyt jonkun verran elastaania mukana olla, jotta joustavuus antaa anteeksi pikkuvirheet vai miten se nyt olikaan... Ohjeistus vaati myös ompelemaan vaatteen itselle, joten en voinut kiertää ongelmia edes tekemällä lapselle jotain. Minulla ei juurikaan puuvillavaatteita ole kaapissa, sillä en yleensä löydä kaupasta kropalleni sopivia joustamattomia enkä oikeastaan niistä edes pidä. Sisu ei kuitenkaan antanut jättää haastetta sikseen, joten jälleen harppaus epämukavuusalueelle oli tarpeen.

Valitsin tehtäväkseni hameen ja ilahduttavan selkeä ohje löytyi Tyrnifarmarit-blogista. Homma oli varsin simppeli ja nopea,  alle puolessatoista tunnissa hame oli valmiina (jollakin näpsäkämmällä varmasti vielä nopeammin). Sellainen ongelma tässä kyllä on, että mittasin vyötärökaitaleen paikan väärään kohtaan, ylempänä olisi ollut parempi. Nyt nimittäin kävi niin, että hameen laskeutuessa jää kaitaleen yläreuna lörpöttämään tyhjänä. Mitenköhän sitä voisi vielä kaventaa? Ja muistiin itselle: jos teet joskus toisen hamosen, niin valitse laskeutuvampi kangas tai tee helma kapeammasta kappaleesta.

Sanoisin lopputuloksen olevan semi-ok, mutta ilolla palaan takaisin rakkaiden trikoideni pariin ;)


12 kommenttia:

 1. Musta tää on hirveen kiva! Mulla kävi vastaavassa hameessa sama fiba ja yläreuna lörpöttää. Tein siihen ei-niin-päivänvaloa-kestävän virityksen ja nyt kiinnostais myös miten sen oikeellisesti sais korjattua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru :)! Hyvä kuulla, että muillekin käynyt samoin. Eipä kai auta kuin purkaa vetskari ja kaventaa sen verran, että voi nostaa ylemmäs vyötärölle... Pakko vaan tunnustaa, että olen tosi laiska korjausompeluiden tekijä :p

   Poista
 2. Kyllä on sievä ja niin pirteän värin olet hameelle valinnut. Ihana tuo pitsivetoketju yksityiskohtana.

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän hameestasi! Ihanan pirteä ja pitsivetoketju sopii niin hyvin hameen tyyliin. Onnistuisiko tuohon kaitaleeseen ommella muotolaskos/laskoksia, jotka poistasivat vähän väljyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, kiitos Hanna Mi! Jotain sisäänottoa mietin itsekin, olisi hyvä saada tämä istumaan :)

   Poista
 4. Myöhäisherännäinen täällä tännekin heiii... :)
  Ihana hame, aivan ihana <3

  Mites jos ihan ylälaitaan siksakkaat pun langalla kuminauhan tai framilonin, pikkasen kiristäen..?

  VastaaPoista