torstai 10. huhtikuuta 2014

Teematorstai: kierrätys! - Laura

Torstaisin täällä tapahtuukin useimmiten jotain ihan muuta kuin haasteita! Huhtikuun teemana on kierrätys ja sen pohjalta jokainen sitten ideoi jotain ommeltavaa toteutukseen. Lopputulokset esitellään, kuten jo sanottu, torstaisin.

Henkilökohtaisella tasolla koko huhtikuu on ollut itselleni melkoista kierrätysteemaa muutenkin. Oman haasteeni reppukin tuli kasattua osittain kierrätysmateriaaleista, joten tämä teema loksahti sopivaan väliin minulle. Olen yrittänyt nyt viimeaikoina muutenkin ottaa ompeluun mukaan kierrätysmateriaaleja, koska jatkuva uuden ostaminen aiheuttaa minulle melkoista ahdistusta. Kierrän siis kirpputoreja löytöjen toivossa melko usein!


Vähän repun hengessä mentiin edelleen, sillä muutaman onnekkaan sattuman kautta sain kasattua juuri sopivasti materiaalit laukkua varten. Olen haaveillut Marimekon Kanteleen kutsusta iäisyyden, ja nyt viimein sitä palasen sain ostettua. Silittelin tuota ihanaa kankaanpalaa tovin jos toisenkin sen kolahdettua postiluukusta alla odottavan kissan päähän syliini.

Olin tästä projektista niin innoissani, etten muistanut ottaa minkäänlaista lähtötilannekuvaakaan! Markiisin lisäksi uutta kangasta on myös vuoriksi valitsemani raitapuuvilla, ja kaikki loppu onkin kierrätettyä. Löysin nimittäin parhaat päivänsä nähneen keinonahkaisen laukun kirpparilta halvalla. Sen vuori oli käytännössä katsoen entinen, mutta kaikki keinonahkaosat olivat moitteettomassa kunnossa. Materiaali tuntui varsin laadukkaalta keinonahaksi, enkä aitoa nahkaakaan siihen hätään mistään tarpeeksi edullisesti bongannut (hipelsin kyllä kaikki kirpparin nahkatakit läpi, mutta oikeanlaista ei valitettavasti löytynyt) joten päätin kokeilla sitä laukkuraasua sitten.


Säädettävän kantohihnan sain käyttöön kokonaan, sillä siinäkään ei ollut yhtään kulumaa. Sen lisäksi leikkasin laukun sivuista omalle laukulleni sivupaneelit ja pohjaa pienensin sopivaksi myös. Kirpputorilta löytyneen laukun pohjassa oli kiinni valmiiksi kovike, joka tukee nyt myös minunkin laukkuni pohjaa mukavasti. Tässä kärsii kantaa vähän painavampiakin ostoksia kaupasta kotiin.Myös laukkuni sisältävä löytyvä tasku oli ehjä, joten leikkasin sen irti vanhasta laukusta ja ompelin kiinni omani vuoripalaan. Vuorikankaan raidat menevät hauskasti eri suuntiin vähän joka puolella. Samaten tuo magneettineppari on siitä kirpputorilaukusta.

Summa summarum, tämä on ollut nyt viikon käytössä ja rakastan sitä joka päivä entistä enemmän! Sanoisin, että yksi parhaista ompeluksistani koskaan.

8 kommenttia:

 1. Kaunis laukku! Jälleen tuli "mie haluun myös"-efekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä pidän kyllä kiinni kynsin ja hampain :D on sen verran ahkerassa käytössä ollut välittömästi valmistumisen jälkeen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin kyllä tykkään tästä älyttömästi :)

   Poista
 3. Siinä on kyllä fiini laukku! Mä tarttisin ehdottomasti vastaavan.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana laukku ja niin hyvät värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Joo nää musta ja valkoinen sopii mullekin ;D Ei vaan, tykkään tosi paljon itse tollaisista värikkäistä vuorista just, hauskasti raidat sieltä vilkkuu välillä!

   Poista