maanantai 7. huhtikuuta 2014

Haaste 2 - Laura

Paljastettakoot nyt ensimmäisenä ne materiaalit, jotka yllätyksenä toista haastettamme varten valitsin.



Kuori sisälsi siis yhden turkoosin vetoketjun (umpimallia) ja kolme tähtinappia. Tähtinappeja lähti matkaan kahdenlaisena settinä: osalla on kaksi punaista ja osalla kaksi turkoosia nappia. Söpö pikku setti, josta voi inspiroitua tekemään mitä tahansa.

Alemmassa kuvassa näkyvät materiaalit, joista itse lähdin liikkeelle. Kahta eri puuvillakangasta, yhtä tekstiilivahakangasta, metalliosia (joista vain osa pääsi käyttöön, mutta kuvatessa en ollut vielä varma kummat) ja tietysti ne napit ja vetskari. Tuo kuviollinen puuvilla, jossa on punaista ja turkoosiakin, on kierrätyskangasta. Löysin joku aika sitten kirpparilta kaksi megaisoa Finlaysonin tyynyliinaa, jotka purin kankaiksi. Yksi tyynyliina päätyi sitten tähän projektiin, toinen odottelee vielä vuoroaan. Vinoraidallinen on puolestaan Metsolan black and white -malliston raitoja ja timanttikuvioinen vahakangas Annon mallistoa. Myös metalliosat on kierrätetty vanhoista laukuista.


Kahdeksan tuntia ja kolme katkaistua ompelukoneen neulaa myöhemmin se sitten oli siinä. Valtavan iso ja suloinen reppu, ensimmäinen sitten ala-asteen. Jonkinlainen sulkumekanismi tuohon pitää vielä lisätä näin jälkeenpäin, nyt meni aikataulu niin tiukille etten sellaista ehtinyt enää hankkia.


Tähtinapeista tuli tällä kertaa ihan vain koristeita, mutta tuohon läppään ne mielestäni istuivat nätisti. Vetoketju sen sijaan on hyötykäytössä taskuna, joka onkin itse asiassa tuplatasku (eli tuo vetoketjuttoman taskun muodostava läppä on myös vetoketjullinen tasku! ovelaa, vaikka itse sanonkin).



Taka- ja etuosat ovat siis tuota Finlaysonin puuvillaa, sivut, hihnat, tasku ja pohja mustavalkoraitaa. Vuori on kokonaan tekstiilivahakangasta, joten se on helppo pitää puhtaana mikäli roudailen mukanani jotain likaavaa. En pitäisi sotkuista sisusta mitenkään yllätyksenä tässäkään tapauksessa, minulla on jokin mysteerinen kyky hajottaa esimerkiksi Sisu-askeja laukkuihini. Jokainen, joka on siivonnut kankaaseen jämähtänyttä puoliksi sulanutta Sisua, tietää mistä puhun. Kuvaa vuorista en sitten valmiina enää älynnyt ottaa, mutta siellä se kuitenkin sisäpuolella on.

Olin suunnitellut repun ompelemista jo viime syksystä asti, etsinyt hyvää kaavaa ja kankaita. Minulla oli jo yksi kangas varattuna tätä varten, mutta se sai nyt väistyä tämän ihanuuden tieltä. Tutoriaali tämänkaltaiseen reppuun löytyi kuitenkin täältä, mitä nyt sovelsin ohjetta omiin tarpeisiini sopivaksi.


Tällä setillä ei tänä kesänä pitäisi pahasti mennä pieleen! Ihanat tennarit ja ihana reppu.

10 kommenttia:

 1. Superihana!! Tää sai miutkin oikeasti tahtomaan repun itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos ♥ mä suhtaudun vielä epäilevästi koko reppu-ajatukseen joten käyttöönotto on hiukan totuttelua vielä :D

   Poista
 2. TÄÄÄÄÄÄÄÄ ON IIIIIHAAAANAAAA! Sanoinko jo että ihana! Teetkö sen minunki vielä alottamattoman repun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIH! :D Ei hetkeen muita reppuja mulle..... Kiitos :)

   Poista
 3. Tää on niiiiin sun näköinen, huippu!! <3

  VastaaPoista
 4. Sama. Mä luulen et ttä on mulle.."! :D Aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahaa, pitää piilottaa tää varmaan :D kiitti ♥

   Poista