torstai 24. huhtikuuta 2014

Teematorstai - Kierrätys! - Anna

Joskus viimevuoden lopulla pyörittelin käsivärejä kädessä, ja mietin, mitä kaikkea muuta niillä voisi tehdä, kun ihan perus sankkovärjäystä. No, keksin kokeilla tälläistä:
(Jokaiselle kylpyhuonettaan kunnioittavalle yksilölle varoitus: tee tämä ulkona, se sotkee! Ai mistäkö tiedän? .... )

Vaalensin ensin omat vanhat (hyvin) tummat farkut aivan vaaleanvaalean valkosiniseksi kloriitilla.
Sen jälkeen sekoittelin käsivärit. Summamutikassa suolaa,vettä ja väriä, koska enhän tarvinnut väriä montaa litraa! Suhteessa taisin laittaa vähän enemmän väriä ja suolaa, kuin vettä. Mutta mitään tarkkaa annostusta minulla ei ollut. Eksyipä joukkoon yksi pesukonevärikin.
Väreinä tässä on käytetty Dylonin powder pink (hento vaaleanpunainen), bahama blue, flamingo pink sekä Nitorin (pesukoneväri) joku petroolin sävy.

Sen jälkeen kastelin kankaan (ja pyyhin hieman ylimääräistä vettä pinnalta kädellä pois, koska ne jäivät niin märiksi siinä lattialla, kun vesi ei imeytynyt oikeen mihinkään.) ja sinne tänne lusikalla ja kaatamalla tiputtelin/roiskin väriä. Odotin vaihtelevasti 30s-2min, pesin/huuhtelin pois, uudelleen väriä, huuhtelin pois jne. Kunnes farkut näyttivät kivoille. Sitten pistin ne kuivumaan. Ja toivoin parasta.

Tarkoitukseni oli tehdä näistä kokopitkät farkut, mutta heti alkuunsa huomasin, ettei kangas tule sellaisiin riittämään. (vanhoissa farkuissa paljastui maalitahroja vaalentamisen jälkeen, tummissa niitä ei näkynyt.)
Niimpä farkut jäivät unholaan.
Kunnes kaivoin ne taas esille loppuviikosta.
Nehän sopivat tähän teemaan paremmin kuin hyvin. Täytyy myöntää, että ilman teemaa, olisivat ne varmaan lojuneet vielä ensi joulunakin ompelemattomina. Tai sitä seuraavana.Kaavapohjana näissä on Ottobren summer pull ons:it, mutta hyvin paljon muokkailtuna. Kaava on joku sammareiden (pitkien "perus" housujen) kaava. Mutta oiva kaava lähteä liikenteeseen!

Kiinnityssysteemiksi laitoin tuollaiset hmm, avaimenperät? :D Ne pyörii päistä, eli mukautuu tuohon asentoon. Nämä saa irti, ja vaihdettua eri värisiin halutessaan, tai vaikkapa niskantaakse meneväksi. Siihen tarkoitukseen tein yhden olkaimen, jossa molemmat päät on tuollaiset littanat klipsit.

(Ja eihän se olkain tässä kuvassa näy, kun pää on kohti kattoa seiniä siivotessa! Mutta takaa kivat näinkin, ettei olkamet mene kiinni alas.)

Olkaimien materiaali on puuvillanauhaa, sellaista paksua, napakkaa, vähän kuin joidenkin reppujen olkaimet! (Ainakin jossain vanhassa MM-repussani on vastaavaa.)

Tikkauksiakin tein sellaisella paksummalla tikkauslangalla. Taakse laitoin kuminauhan vyötärökaitaleen sisään. Lapun keskitikkaus on farkkujen oma tikkaus, muuten ei olisi materiaali enää riittänyt. Aika taas ei riittänyt sen purkamiseen ja uudelleen tikkaamiseen, joten sillä mennään!


Neiti ei ollut kovin kuvauksellisella tuulella, mutta pariin siivouksen ohella otettuun kuvaan suostui. Toinen olkainkin ihan vinksin, kun niin reippaasti Vileda viuhuu!Paljon puhetta,vähän asiaa. Mutta tälläistä tuli kokeiltua. Ei uudestaan ennen kesää ja nurmikkoa :D 


25 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kaiken odottelun ja uurastuksen (tein näitä viikon kaiken liikenevän ajan! Jota ei tosin tällä hetkellä oo paljon.) jälkeen, näistä tuli kyllä omasta mielestänikin kivat! :)

   Poista
 2. Näistä tuli tosi ihanat ja istuu hyvin Pihlalle :) näillä sit viipotellaan kesällä Vänärillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   no niimpä! Voi kahlata rantavedessä! sitä odotellessa! :)

   Poista
 3. Hei vau miten hyvät! Summer pull onsia muistaakseni sulle joskua vinkkasinkin. Hyvä kaava hoikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :)
   Joo, kyselin joksus loppu/alkuvuodesta näitä ajatellen kapeahkoa kaavaa, sillon vielä aattelin tehdä pitkät, mutta tälläset niistä tuli :)

   Poista
  2. Mutta toimi siis tosiaan hyvänä pohjakaavaana, eikä tarvinnut kavennella meidän hoikalle! :)

   Poista
 4. Tosi mageet! Meijän neiti tahtois kans tommoset :). Mistä oot hommannu tuota olkaimina olevaa puuvillanauhaa? Yks laukku odottanu jo pari kuukautta että sais hihnan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Meidän paikallisesta nappikaupasta, napista ja nauhasta :) tosi herkku värejä oli siellä! Ehkä käyn vielä hakee tähän violetit vaihto-olkaimet ;)

   Poista
 5. Oih ! Nää on mageet ! Mäki haluun kokeilla jotain tällästä ! :D

  VastaaPoista
 6. Tuo väri on ihan sairaan hieno! Sopii tyttöselle tosi nätisti :)

  VastaaPoista
 7. Aivan valtavan ihanat, voi vitsi <3 Kannatti siis antaa niiden farkkujen odottaa!
  Missä lehdessä se kaava on? Tuolle meidän ripuliranteelle kaava vois kans toimia hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No kyllä kannatti! (ja ihan "pikkusen" hermoilla Lauralle, kun näiden tekeminenkin oli niin puurtamista :D )
   Kaava on 3/13 Ottobressä. Ja ois varmaan hyvä kaava S:lle! Tässä sivu- ja haarasaumojen leveys on kaavan mukaan (98cm kaava, P on nyt n.93cm), että tosiaankin suht kapoinen kaava :)

   Poista
 8. On kyllä aivan ihanat ja malli istuu niin nätisti tytölle. Aivan upean värin olet loihtinut kankaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Tässä olikin jännää, kun ei yhtään tiennyt, millanen lopputulos on!

   Poista
 9. Ihanat shortsit! Tuo värjäys on todella onnistunut. Näistähän tulee tosi hyvälle mielelle!

  VastaaPoista