lauantai 20. syyskuuta 2014

Haaste 7 - Kassit, pussit ja nyssykät - Anna


Haasteena oli ommella jonkinmoinen säilytyshommeli.

Ensimmäinen ajatus oli että ääääh, meillä on kaiken maailman pussukoita ja nyssäköitä, laukkuja ja muita ihan tarpeeksi!

Tein repun. Alkuperäinen ajatus oli ommella se 3v:lle. Nyt kun se on valmis, olen vakaasti sitä mieltä, että se päätyy omaan käyttööni. Sillä siitä tuli ihana!


Mallia reppuun katsoin googlesta, hakusanana Fjällräven Kånken.
Löysinpä Kånken Mini:n mitat. Tein tästä jokusen sentin suuremman suuntansa, niin ison, kun kangaspala antoi periksi. Kangas on vanha retrokangas, jonka olen saanut. Siitä jäi jäljelle enää vain pienenpieni palanen.


Edessä tasku pikkuroinalle. (Taskun nurkka näköjään repsottaa kuvassa, vaikkakin skarpit nurkat reppu omaa oikeasti.) Taskussa vetoketju.
Takana olkaimet säätömahdollisuudella.
Päällä kantokahvat. Niihin pitää vielä lisätä joku kankaanpala nepparilla, jotta ne saa pysymään yhdessä.

Päällä kaksi vetoketjua. Ne eivät mene ihan tuon "listan" alas asti sivuilla, koska kotoa sattui tuon mittaiset vetoketjut löytymään.
Jouduinkin sen vuoksi pähkäilemään, miten saan tuon listan käännettyä tasaisena myös vetoketjun loppumisen jälkeen. Keksin lisätä vetoketjun päihin palan kankaasta, aivan kuin se jatkuisi vetoketjuna alas asti. (Ompas vaikea selittää!)
Sisäpuolella mustavalkopilkullinen puuvilla.

Kiitos haasteesta! Tästä tuli lemppari!


19 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hieno! Kannatti tuskailla tämän kanssa :) oliko siulla mitään ohjetta vai ihanko vaan omasta päästä pähkäilit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! :)
   Itse katsoin mitooja ja mallia Fjällrävenin kånken repusta (ministä otin mittoja) ja sitten fb:n ompeluryhmästä yhdestä kuvan repusta pähkäilin tuota listaa vetoketjun peitoksi. Mutta joku siellä osasi kertoa että tämän tyyliseen (mutta isompaan) olisi jossain ohjeen tynkää, joten ehkä sieltä löytyy neuvoja, kun osais avata suunsa, toisin kun minä :D :)

   Poista
 2. Ihana! Mieki tahon tämmösen! Seuraavaksi ohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ajattelin väsätä kummitytölle tälläsen joululahjaksi, ehkäpä samalla kuvaan sen ohjeeksi :) (tätä ei ois kyllä ohjeeks ees voinu kuvata, paitsi ehkä "älä tee näin" :D )

   Poista
 3. tosi kiva. mä kanssa tarviin repun. olen katellut tuota samaa reppua kaupasta mutta sitten voisin myös kokeilla ommella sen itse.. tietenkin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Ja voi kuinka säästi, kun kangas on saatu, ja vaan vetskarit sun muut joutu hommaamaan! Aito maksaa aika paljon enemmän! ;)

   Poista
 4. Aivan mielettömän kaunis! Tää reppujen ompeleminen on hauskaa ja koukuttavaa. Mulla on jo kaksi tehtynä ja kolmas suunnitteilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oooo, onko sinulla jossain kuvaa repuista? :)

   Poista
 5. Onpas hieno! Ihan esikuvansa näköinen, vaan hienommalla kankaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kangas on kyllä herkku, ja värit niin syvät ja kylläiset!

   Poista
 6. Aivan mielettömän ihana reppu. Minäkin haluan tällaisen. Osaankohan mä tehdä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Aivan varmasti osaisit! :) Jos minäkin osasin :D Vaikka kovin monta saumaa tulikin purettua!

   Poista
 7. Tämä on ihan superihana, hyvä että tuli haaste hyötykäyttöön ♥

  VastaaPoista
 8. Ihana reppu! Tuollaisen tahtoisin kyllä, jos reppua käyttäisin (ja huomautettakoot, et tahtoisin mie tuommoisen kyl muutenkin, vaikka ihan koristeeksi!)

  Minä käytän monesti tuota vetoketjun jatkamista. Tykkään ommella jumpsuitteihin ketjun ihan ylhäältä alas saakka, olen aikas surkea meinaa jatkamaan nätisti sitä saumaa ketjusta alaspäin.... Monesti ketju on vaan liian lyhyt ja silloin ompelen pätkän saman väristä kangasta ketjun jatkoksi, monesti vieläpä kaksinkertaisena, jotta se jatkos olisi yhtä jämäkkään kuin ketjukin. Jatkoksen reunat ihan vaan sik-sakkaan ja voila' pidempi "ketju" on valmiina ommeltavaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Jee, hyvä ettei toi ollukaan sit mikään ihan surkee patenttiviritelmä, kun kerta muutkin niin tekee :D Tuossa tein kankaan, tukikankaan ja vuorikankaan siihe, eli periaatteessa 3 kerrosta kangasta, että ois saman paksunen, kun muukin reppu :)

   Poista
 9. En vielä tutkinut tarkemmin oliko sinulla blogissa tarkempaa ohjetta reppuun. Kysynkin,eihän vaan löytyisi ohjetta?? Sitä ei enää löydy FinlaysoniFinlaysonin sivuilta �� ja saattaisin tarvita sitä,jos nyt onnistuisin kokeilemaan! Olisin niin kiitollinen ohjeesta!!

  VastaaPoista