torstai 21. elokuuta 2014

Teematorstai: Kouluun - Hanna

Kouluun- teema napsahti sopivasti, sillä tämä tyttö palaa seitsemän vuoden tauon jälkeen takaisin koulun penkille! Äitiysloma ja hoitovapaa antoivat aikaa ajatella ja niinhän siinä kävi, ettei ajatus entiseen työhön paluusta istunut pirtaan kerrassaan mitenkään. Saa nähdä kuinka laiskotelleet aivoni suostuvat yhteistyöhön ja auttavat saamaan jo toisen amk-tutkinnon haltuun.

Ompelin pitkän pitkän ompelutauon päätteeksi itselleni simppelin setin kouluvaatteiksi. Paidan musta kangas on ihanan laskeutuvaa, ohkaista ja läpikuultavaa trikoota, ja tosi mukavan tuntuinen päällä väljine malleineen. Juuri sopiva niinä päivinä, kun mikään kaapista kaivettu vaate ei näytä päällä hyvältä ja haluaa vaan sulautua porukan mukaan. Paidan kaveriksi pikasurautuksena tuubihuivi pitsisomistein. Olen aina luullut tuubihuivin olevan hankala ommella kääntämisineen, mutta eipä vaiskaan! 

Vinkkinä muille asian kanssa pähkiville: Taita kangas pitkät sivut ja oikeat puolet vastakkain ja ompele sauma jättäen kääntöaukko. Näin on valmiina päistään avonainen pötkö. Käännä pötkö oikeinpäin ja taita se "sisäkkäin itsensä kanssa" oikeat puolet vastakkain - pötkö on nyt siis kaksinkerroin. Ompele nyt avoinaiset päädyt ympäri yhteen. Käännä lopuksi kääntöaukon kautta oikeinpäin ja sulje aukko. Monimutkainen selostus, mutta helppoa kuin heinänteko!Muuten niin yksinkertaista yläosaa koristamaan tein valenappilistan.

Perhosia lepattaa vatsassa jo nyt ja melkoinen haikeus valtaa viimeisiä kotiäitiyden päiviä viettäessä. Pitäkäähän miulle peukkuja maanantaina!2 kommenttia: