keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Haaste 5 - Laura

Eli tarina paidasta, joka meni pieleen.

Julia haastoi meidät tekemään miestenvaatteen vähän nurinkuriselta pohjalta - kuka nyt inhokkivaatteita haluaisi tehdä? Jujuna tietysti oli tehdä se niin, että itsekin siitä tykkäisi. Well, well, jos avaisin sanaisen arkkuni tähän aiheesta "inhoamani miestenvaatteet", tämä merkintä ei loppuisi vielä huomennakaan. Joten maalailen tähän nyt sitten vain sen (melkein) pahimman kauhukuvan: mukahauskat teksti/sarjakuvapaidat, joita suunnilleen puoli Suomea rakastaa. Se oli epätoivoinen lähtökohtani.


Minulla on ehkä maailman vaatenirsoin mies. Onneksi olen jo tottunut siihen ja tiedän suunnilleen, mitä rajoja ja vapauksia miehelle ompelussa on. Tällä kertaa aloitin jopa nätisti kysmällä mikä on sun lempisarjakuvahahmo? joskin jäin vastausta vaille, koska ei sellaista oikein ole. Raavin aikani päätäni ja päädyin lopulta Transformersiin (ei nyt ihan ensisijaisesti sarjakuva, mutta liippasi läheltä). Googlettelin aikani vaikka mitä hienoja kuvia, mutta luovutin palattuani alkuperäiseen ideaani noin kuusisataa kertaa. Simppeli kuva sopisi miehelle kuitenkin parhaiten.


Kankaanpainantaa olen vähän viime aikoina opetellut ja tähän paitaan se tuntui ainolta oikealta vaihtoehdolta. Tässä vaiheessa hoksasin myös tykkääväni eniten tällaisesta vähän raffimmasta jäljestä, jääkööt sievät sipistelyt jälleen niille jotka sen taitavat. Minä sudin väriä kankaalle jollain mytätyllä kangassuikaleella - mitä epätasaisemmin, sen parempi.

Tässä vaiheessa joku varmaan jo tunnistikin Optimus Primen, ja huomasi mitä sen otsasta puuttuu... no se kolmio täytyy vaan lisätä jälkeenpäin, kaikkeahan ei aina voi muistaa, right?


Pieniä takkuiluja matkan varrella oli muutenkin, mutta eihän siinä mitään, paita siitä tuli. Kunnes huomasin, että painettu kuva on vinossa. Damn... Ei sitä onneksi päällä huomaa ihan niin selvästi (ainakin voin itseäni huijata uskomaan niin), ja kai se nyt työpaidaksi vaikka miehelle kelpaa.

Näitä kuvia ottaessani huomasin kuitenkin ommelleeni hihat väärin päin! :D Nyt voisin ehkä jo vähän itkeä, tähän asti on lähinnä naurattanut. Nurja puoli siinä killottaa päällepäin molemmissa hihoissa. Onneksi tuo kangas on virheelle armollinen, sitä ei huomaa ellei tiedä mitä etsii ja katso läheltä. Mies tuskin tietäisi, jos en sanoisi.


Jokaisessa kunnon vaatepostauksessa on sovituskuva, niin myös tässä. Kivat vaan miehelle, joka juuri tänään karkasi reissun päälle töihin, ja jouduin sitten itse poseeraamaan paita päälläni! Eipä sitä miestä kameran eteen olisi saanut muutenkaan, ei sillä.

Tästä tuli nyt vähän osastoa "ihan kiva mutta". Ehkä pitää taas vähän sulatella pari päivää ja läpsiä perfektionistiminääni poskille, ei se ole niin vakavaa, se on vain yksi paita! :)

Kangas Eurokankaasta, kaava itse miehen mitoilla piirretty.

10 kommenttia:

 1. Hei toi on hieno, miä (tunnetusti) tykkää raffimmasta jäljestä!
  Ja mites ne tulostinongelmat vielä..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin ne jo pois tästä, kun en kestänyt enää :D joo, joskus ei pitäis ees yrittää......
   Kiitos :) kuvaan oon tyytyväinen, oispa se vaan ollut ees suorassa :D

   Poista
 2. Tosi magee!! Minäkin tykkään hän tollasesta karheasta jäljestä.
  Kävin muuten pari viikkoo sitten suoraan emolla kangasmaaliasioilla ja kyllä, ostan värit jatkossakin sieltä! Oli tosi kiva palvelu ja ei yhtään jäykkää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Joo oon kuullutkin paljon hyvää siitä! Pitäis itekin käydä, tartteis saada vähän värejä tähän arsenaaliin mustan ja valkoisen joukkoon :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) tykkään kyllä itekin, vaikka tapahtumasarja olikin melkoinen... :D

   Poista
 4. Täähän on tosi tyylikäs, hieno pinta! Niin tuttua tuo, että vastustaa kaikki mahdolliset jutut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ois voinu jo kirjottaa kirjan, oman "ei menny niinku strömsössä"-version :D kiitti :)

   Poista