sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Summer - Laura

Kesä. Paria poikkeusta lukuun ottamatta ei ole tänä kesänä hirveästi hellevaatteita kaappiinsa kaivannut. Jotain tämä vihreys ja silloin tällöin pilkahdellut auringonvalo ovat kuitenkin pääkopassa herätelleet, ja jostain se inspiraatio vähän kesäisempiinkin juttuihin on löytynyt.

Olen jo vuosia ihaillut kaikenlaisia maxeja inspiraatiokuvissa, pitänyt niitä vain itseni päällä vähän pöljinä. Kevään lopussa vaihtaroin tämän sulkatrikoon itselleni ja visioin siitä välittömästi jotain pitkää ja liehuvaa kesäksi. Valehtelematta sovittelin sitä kankaana päälleni erilaisiin malleihin varmaan kaksi tuntia yhtenä iltana, malleja oli mielessä monia. Aina vain kuitenkin palasin tähän samaan täyspitkään hameeseen kuminauhavyötäröllä ja hameeksi sen lopulta leikkasin.

Myös t-paita on itse tehty hyvin laskeutuvasta ohkaisesta trikoosta (Eurokankaan palalaarista ongittu). Vähän pain in the ass ommeltavaa, mutta päällä ihanan kepeä ja vilpoinen.

Hameessa on oikeassa sivusaumassa halkio, joka ylettää puoleen reiteen. Helpottaa kävelyä ja näyttää hauskalta, mitään sipsutushametta en itselleni voisi kuvitellakaan. Pituus maxissa mielestäni pitää olla juuri niin pitkä kuin vain mahdollista - nilkkamitta näyttää vähän siltä kuin kangas olisi loppunut kesken! - ja kengät jalassa tämä on juuri sopiva pituus. Sisällä ei lattioiden laahaus paljoa haittaa, kunhan nyt ulkona jää pahimmat ravat nuohoamatta helman kanssa.

Vyötärölle ompelin siksakilla napakan leveän kuminauhan, joka kokoaa myös väljemmän yläosan mukavasti ja korostaa vyötäröä sopivasti.

Kunpa aurinko olisi paistanut juhannuksenakin, kun nämä kuvat otettiin. Toivottavasti heinäkuun puolella saa varustautua ulos kevyemmin kuin tähän mennessä ja uskallan tätäkin hametta ulkoiluttaa. Olen vielä vähän arastellut, täyspitkä malli on itselleni uusi ja vaatii vielä hiukan totuttelua :)

8 kommenttia: