sunnuntai 26. lokakuuta 2014

NOSH - Julia


Minullekkin kolahti postiluukusta Noshin puuvillaFlaméa, tosin värinä luonnonvalkoinen. Pinta on ihanan eläväinen kuten tuossa kanssaompelijat jo ovat hehkuttaneet. Kangas myös laskeutuu kauniisti, joten siitä syntyi "liuhuke"- paita.

 
Paita on kuositeltu oman peruspaidan pohjalta Tehtaamon selkeitä ohjeita hyödyntäen. Erona se että omaan versiooni lisäsin vielä hupun. Lisäksi väljyysvarojen kanssa piti olla tarkkana sillä kyseessä on 100% puuvilla.


Takaa "liuhuke" on selkeästi lyhyempi kuin edestä.


Ajatuksena oli, että paitaa voi halutessaan käyttää myös vyön kanssa kiinni.


Monikäyttöinen vaate, joka menee niin housuin kuin hameenkin kanssa (:

perjantai 24. lokakuuta 2014

NOSH - Laura

Minulle Noshin paketista putkahti myös puuvillaflaméta, mutta mustana. Kuka lie tunsikin lempivärini niin hyvin... Ihastuin materiaaliin saman tien, ohutta ja mukavan laskeutuvaa eläväpintaista trikoota!

Lyhyen mallailun jälkeen päätin tehdä ihan perusmekkosen. Sellaisen, jota voi käyttää yksinään tai yhdistellen muiden vaatteiden kanssa. Sellaisen joka vaatekaapin peruspilarin.

Pientä jippoa kaipasin mukaan, joten kaavoitin helmaan vähän kellotusta. Tarkoitus oli ensin lisätä helmaan keinonahkaa, mutta sopivaa materiaalia ei juuri kävellyt vastaan, joten vaihdoin idean lennosta pitsiin. En ole yleensä hirveän pitsi-ihmisiä, mutta tässä se toimii mielestäni hyvin.

Mekko on väljää mallia, joten se sopii hyvin vyön kanssa käytettäväksi. Pääsenkin tämän kanssa hyödyntämään pienehköä vyövarastoani, jolle en yleensä hirveästi keksi käyttöä.

Yläosa on takaa vähän poikkeava perinteisiin mekkoihini. Tykkään tästä selkäosan mallista itselläni, hämää vähän uskomaan ettei selkäni ole ihan niin kapea kuin se oikeasti on!

Tänään mekko oli päälläkin kaupungilla vähän rennommin yhdisteltynä. Pitsihelma näyttää paidan kanssa puettuna hameelta. Tykkään tällaisista monikäyttövaatteista, jotka yhdistyvät luontevasti jo olemassaolevaan vaatekaappiin. Ompelin kankaan lopusta myös huivin, mutta olen ihan oikeasti onnistunut hukkaamaan sen jo tähän mennessä. Toivottavasti löytyy jonkun kaapin uumenista, se oli pienen hetken jo lempihuivini!




Postaus on toteutettu yhteistyössä Nosh organicsin kanssa.

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

NOSH - Anna


Posti toi minulle paketin, jonka sisältä paljastui Noshin uutuuskangas, 100% puuvilla flamè!

Kangas on kudottu osittain paksummasta ja osittain ohuemmasta langasta, joka tuo kankaalle eloisan, hieman meleeratun oloisen pinnan! Ihana uusi materiaali! Tunnultaan tämä vastasi mielestäni 100% trikoota, ei mikään ihan ohkainen tai liru, mutta laskeutuu silti mukavasti.

Harmaa ei yleensä pue minua hirmuisen hyvin, koska ihonsävyni on kellertävä/lämmin. Tämä harmaansävy kuitenkin yllätti ja sopi jopa ihan kivasti omiin sävyihini.


Ompelin kankaasta perustunikan pienillä jipoilla. Tunika on melko suoralinjainen, vähän levenee helmaa kohti.


Kankaan kanttasin satiinikanttinauhalla. Halusin ommella tunikan arkikäyttöön, mutta kuitenkin jotain pientä "glamouria". Satiini toi siihen pienen ripauksen arjen juhlaa.
Eteen ompelin napinlävet ja kolme pientä nappia. Niitä ei kuitenkaan pukiessa tarvitse avata, toimivat siis lähinnä koristuksena.
(Ensi kerran lyhennän kaavaa 1cm olalta, jotta välttyisin nuilta rypyiltä. Himpun liikaa jäi tilaa olalle korkeudesta).



Takana pisarahalkio, sekä satiiniset solmimisnauhat.



Tässä näkyy kivasti kankaan struktuuri.


Helmassa sivuilla halkio. Helma edestä lyhyempi ja takaa hieman pidempi.



Tätä on ehkä pakko ostaa mustanakin, tykkään materiaalista kovasti!
Uusia ideoita muhii jo päässä!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Nosh:in kanssa.

tiistai 21. lokakuuta 2014

NOSH - Kati

Elikkäs myös minulle oli valikoitunut musta joustocollari - yllätys että olen vaikea valittava! ;)

Itseäni kipeämpi tarve oli HerraSeuralla joka bongasikin kankaan narulta kuivamasta että kuule, voisitkos tehdä tästä mulle hupparin....... Noh, jospa sitten teen.
VAIKKAKIN tämä oli naisten mallistoon etukäteistutustuminen, niin tämä liene osoittane sen monipuolisuuden - ainakin kun Herrakkeelle ei kerro, että kyseessä on naisten mallisto! Vaan eihän se nyt niin ihan kankaissa menekään :)


Kyseessä perushuppari, jonka kaavaa olen hionut jo vissiin kuuden paidan verran HerraSeuralle sopivaksi, vieläkin viiksiä tuppaa kainaloon, joustavammalla matskulla onnistuu jo hyvin, tämä uusi jc oli sen verran napakkaa, että vaatii lisää väljyyksiä tuonne selkäpuolelle ehdottomasti.
Hupun sisäpuoli on valkopohjaista pääkallotrikoota, samoin piilotaskun sisäpuoli.


Etupuolella raglansaumoissa sekä piilotaskun suuaukolla koristetereet mustavalkoraidasta.
Istuu tuon meikän HerraSeuran perustyyliin arkikäyttöön vallan maireasti :)
 





Tyytyväinen saaja, vaikkakin vaate vielä inasen kinnaakin......jospa sen vielä tänä vuonna onnistun tekemään kaikilla matskuilla oikeanlaiseks! Siinä tavoitetta..

Hei, hyvvää lokakuun loppua kaikille, ommelkaa paljon! <3


maanantai 20. lokakuuta 2014

NOSH - Hanna

Ei ole minua luotu Suomen ilmastoon, ei sitten lainkaan.
Kylmä on ja koleaakin, viima menee ihan luihin ja ytimiin asti. Syksy ei anna armoa, vaan vaatii asennoitumaan talven väistämättömään saapumiseen hämäävästä auringonpaisteesta huolimatta. Sitä myöten tulee myös tarve saada lämpöisiä vaatteita, jotain peittävämpää ja pehmeämpää.

Saimme tutustua Noshin naistenmalliston kankaisiin vähän etuajassa. Musta joustocollege taipui jo pitkään haaveilemakseni huppumekoksi. Kangas on  hyväntuntuista ja napakkaa (niin napakkaa, että fiksu ompelija olisi hoksannut lisätä väljyysvaraa kaavoihin eikä surutta ommellut trikoopaidan mitoilla...). Musta collari sai toverikseen punavalkopilkullisen trikoon, jotta en ihan häviä mustissani pimeään syysiltaan. Pitäähän sitä jotain väripilkkua olla!




Huppuun katsoin vinkkiä Karkelot-blogista ja tällä kertaa sain kuin sainkin hupun reunan nousemaan riittävän korkealle. Muuten mekko on muokattu MIW:sta.



Taskupussi on samaa pilkkutrikoota kuin reunojen kanttaukset sekä nyöri, millä helman saa pussittamaan. Hihansuihin tein nepparilistat, mutta siinäkin iski mittavirhe sen verran, että nepit kiinni hiha on liian tiukka. Onneksi toimii kivasti avonaisenakin.




Pikkuisen tulee väriyhdistelmästä mieleen Minni Hiiri, mutta siitä viis
- tästä tuli uusi suosikkini!



Värikästä lokakuun loppua ♥


Postaus toteutettu yhteistyössä Noshin kanssa.





torstai 16. lokakuuta 2014

Haaste 8: Värit vaihtoon! - Julia

Anna pisti meidän naisten lempivärit sekasin. Mulle löyty pakasta punainen. Väri jota en jostain syystä ole voinut sietää vuosiin.. Mutta jotenki kummassa tämän haasteen myötä on kaappiin saattanu t eksyä muutama punainen kangas lisääkin.


Meijän nuorempi neitokainen sai punaisen paidan  pupulla ja taskulla.


Pupu on tehty valkoisesta ja mustasta velourista. Mustavalkoinen pallokangas korvissa trikoota. Punastelevat posket väritetty kangastussilla.


Paita mallia perus. Olkapäille lisäsin kuitenkin perhoshihat. Tehostevärinä tuo ihana Noshin minttu resori Taustalla näkyykin mitä punaista meidän vanhempi neitokainen sai nyt kun punainen väri taas miellyttää silmääni.


Meijän nuori uhmaneitokainen on niin liikkuvaista sorttia että tärähtämätöntä kuvaa on melko vaikea saada. Ehkäpä paidasta kuitenkin yleiskuvan saa ;)


tiistai 7. lokakuuta 2014

Haaste 8: Värit vaihtoon! - Hanna

Anna tuossa taannoin kyseli lempivärejämme, 
ja luulin jo pääseväni ompelemaan jotain tummanpuhuvaa itselleni.
Mutta värejäpä vaihdettiin (olisi pitänyt arvata) ja kohdalleni osui minttu.
Siis kaikista vaihtoehdoista m i n t t u, mitä en ikinä käytä missään.
Saattoipa jokunen katkera äännähdys karata huuliltani ennen ajatukseen sopeutumista...

Tämänkin toteutuksen kohdalla sain huomata itselleni tyypillisen tavan toimia.
Mietin ensin kokonaisuuden ja vasta sitä tehdessäni hoksaan mitä yksityiskohtia käyttäisin. Tällä kertaa en onneksi joutunut kuitenkaan purkamaan mitään jo valmista,  vaan ajatus juoksi sopivasti edellä.

Minttu sopi mielestäni mainiosti harmaan kaveriksi
ja ilokseni melkein kaikki tarvittava löytyi kotoa.



Tein pojalleni setin käyttäen paitaan Little lamb-kaavaa ( Ob 2/12) koossa 92 ja housuihin uudeksi suosikikseni noussutta Mock denim-kaavaa (Ob 4/14) koossa 98. Taskujen kasaaminen tuotti päänvaivaa, mutta onneksi virtuaalinen ompelutuki auttoi oivaltamaan.



Mintun värin lähtökohdaksi löytyi iso Hippu-kuva, minkä "aplikoin" suoralla ommellen (tällä tekniikalla jopa minun Elnani suostui yhteistyöhön!) ja housuihin tähtipaikat samalla idealla.





Koska idea toimi mielestäni mukavasti, askartelin samistelusetin puolivuotiaalle kummipojallekin. Body on vanhalla kunnon Kisuliini-kaavalla ja housut pitkiksi muokatulla Summer sea-kaavalla (Ob 3/13) koossa 86. 


Tykästyin tähän yhdistelmään älyttömästi! 
Kylläpä taas haasteen kautta tuli harpattua ulos tutusta ja turvallisesta, kiitos Anna ♥




perjantai 3. lokakuuta 2014

Haaste 8 - Värit vaihtoon! - Anna


Tässä haasteessani halusin haastaa kanssa bloggaajat ompelemaan toistensa lempiväreistä.
Ensin pyysin jokaista kertomaan oman lempivärinsä. Sitten sekoitin värit ja arvoin jokaiselle uuden värin, perinteisellä lappumenetelmällä tietenkin!
Ommeltavan suhteen en antanut muuta kriteeriä, kun värin. Ompeluksen ei myöskään tarvinnut olla kokonaan sen värinen. Riitti että se vaatteen "the väri", se juttu, oli saadun värin värinen.

Omalle kohdalleni sattui musta. Helppoa, ajattelin. Enkä muistanut koputtaa puuta. Ei ollut helppoa ei.
Ensimmäinen ajatus oli että tietenkin ompelen itselleni. Kangaskaapistani löytyi monta kangastakin, josta oisin voinut lähteä liikenteeseen.
Reippaana kuitenkin tein testiversion. Ei istunut. Muokkaus. Ei istunut. Ei onnistunut niin millään. En saanut millään itselleni istuvaa kaavaa. Luovutin.
Aikaa kului, ja oli pakko muuttaa suunnitelmaa.
Tästä tulikin melkoinen pohjanoteeraus, riman alitus, mitä näitä nyt on..

Mutta uskon (tai ainakin toivon!) että käyttäjä tykkää!



Kankaana Majapuun kitaraneulos. "Resorit" ja alavara mustaa joustocollegea Eurokankaasta.
Koko n. 110/116cm



Einkä näköjään sattunut ottamaan yhtään kuvaa niistä vetskarin alavaroista, mutta mustat ne on, pikkaisen tuolta pilkottaa.


Että semmoinen svetari. :)